Снимка БулфотоМрачна прогноза за населението в България направи НСИ. През 2080 година

...
Снимка БулфотоМрачна прогноза за населението в България направи НСИ. През 2080 година
Коментари Харесай

Прогноза на НСИ: През 2080 година в България ще живеят по-малко от 5 милиона души

Снимка Булфото

Мрачна прогноза за популацията в България направи Национален статистически институт.  През 2080 година в България ще живеят по-малко от 5 милиона души.  Това сочат прогнозите на Националния статистически институт. Основната причина за тази наклонност са ниската  раждаемост , високата смъртност и емиграцията.

Преброяване то на  население то тази година ще се организира сред 7 септември и 3 октомври и огромна част от хората се чака да попълнят анкетните карти онлайн, заяви бТВ.

Статистиката обаче се сблъска с непредвиден проблем - политическа  партия  предложи различно мобилно  приложение .

Преброители наесен ще бъдат към 30 хиляди души. Сред тях е и Биляна Трайкова. „ Участвала съм и на предходни преброявания, считам, че работата е забавна и би трябвало да се свърши от някого. Ще бъдат обезпечени защитни средства. Всеки се опасява, несъмнено, само че като съблюдаваме всичко належащо, аз считам, че ще бъде наред “, споделя тя.

Очаква се доста от сънародниците ни да попълят електронна карта. През 2011 година онлайн се преброиха 40% от хората. За 2021 г.  Национален статистически институт  е основало и мобилно  приложение , което към този момент е посочило, че работи при пробното  броене .

Изнедващо  партия та „ Републиканци за  България “ оповестиха различна стратегия за телефони, като употребява логото и името на  Национален статистически институт . „ Това е само и единствено с презентационна цел. Ние не сме разгласили артикул и по никакъв метод не сме нарушавали техните права “, коментира Иван Станев.

От  Национален статистически институт  разбират за  приложение то от медиите.

„ Това за нас беше изненадващо. Не е коментирано с нас, не е обсъждано, не е желано нашето мнение “, споделят от института.

Данните на хората ще се пазят по разпоредбите на  Национален статистически институт , настояват от  партия та на Цветан Цветанов.

От Института дават отговор, че подобен вид не съществува.

„ Има закон за  броене  на  население то. Там ясно е дефинирано кой дава отговор, това е  Национален статистически институт . Всяко друго алтернативно  приложение  по-скоро би навредило, би объркало жителите “, коментират от института.

От  Национален статистически институт  казват, че  приложение то е най-малката и забележима част от осведомителната система. Основната е обвързвана със отбраната против злонамерно или инцидентно въздействие върху резултатите от  броене то, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР